زلزله دیباج در استان سمنان را لرزاند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) از کمک دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد تا معمای ترک تحصیل دانشجویان دکترا ! اتصالی برق پشت‌بام، منزل مسکونی را به آتش کشید + تصویر حادثه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افشاگری یک رسانه علیه قلیان اکسیژن| طرح مطالعاتی یامنفعت‌طلبی وبازی باسلامت جوانان؟ افشای راز قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش ماجرای استفاده بلاگر اینستاگرامی از آمبولانس در شیراز چه بود؟ پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح زرد در استان اعترافات تکان دهنده جوانی که مادر خود را به قتل رساند (۱۷ اردیبهشت) قصاص ۲ قاتل و فرصت دوباره زندگی برای سومین نفر کشف سه کیلوگرم تریاک از معده سرنشینان یک خودرو در بجستان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم
سرخط خبرها

سخن گفتن از زنانه‌ترین ترس دنیا

  • کد خبر: ۶۹۰۳۰
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
سخن گفتن از زنانه‌ترین ترس دنیا
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روانشناسی عمومی
درست نقطه مقابل زنانی که از کودکی به مادر شدن، انتخاب نام فرزند و رؤیاپردازی با کودک خیالی ذهنی زندگی می‌کنند و در بزرگ‌سالی یکی از هدف‌هایشان در ازدواج بچه آوردن است، ترس از همین مادر شدن، کابوس شب و روز برخی دیگر است. بعضی‌ها از فرزند آوردن نه‌فقط بیزارند بلکه به‌شدت هراس دارند. از بارداری، زایمان یا هردو می‌ترسند. از تصور زایمان به‌خصوص زایمان طبیعی وحشت دارند.
 
گاهی حتی فکرکردن به این مراحل آنان را دچار استرس و اضطراب شدید می‌کند. نگرانی از چگونه طی‌شدن دوران بارداری، به‌سلامت گذارندن زایمان و بازگشتن به خانه با نوزاد سالم برای هر زنی تجربه‌شدنی است، اما آنچه ما از آن می‌گوییم یک ترس مرضی است به نام «توکوفوبیا» که به یک ترس زنانه در دنیا مشهور است، زیرا به زایمان و بارداری مربوط می‌شود. توکوفوبیا نوعی فوبیای خاص و اختلال پانیک محسوب می‌شود که ترس غیرمنطقی و کلافه‌کننده به فرد می‌دهد. این ترس در زنانی که هرگز بچه‌دار نشده یا آنان که تجربه یک زایمان سخت داشته‌اند اتفاق می‌افتد. استرس‌های مشخص و نامشخص قبلی، ترس از درد، نداشتن حمایت خانوادگی، ترس از مرگ نوزاد یا مادر، بی‌اعتمادی به پزشکان یا نظام درمانی و گرفتن اطلاعات ناقص برخی از ریشه‌‎های به وجود آمدن این ترس بیمارگونه هستند.
 
توکوفوبیا سبب می‌شود فرد پیوسته بارداری خود را به بهانه‌های مختلف به تأخیر بیندازد یا در صورت بارداری، به روش زایمان با سزارین اصرار کند. ترس از زایمان در همه زنان باردار دیده می‌شود و طبیعی است، اما نزدیک به ۶ درصد زنان باردار چنین ترس بیمارگونه‌ای را تجربه می‌کنند.
نشانه‌های این ترس آشفتگی هنگام خواب، مشکل در تمرکز روی کار یا فعالیت‌های خانوادگی، حملات اضطرابی، کابوس و رفتار‌های نامتعادل است.
 
اگر دوران بارداری را سپری می‌کنید و احساس می‌کنید این ترس که در ماه‌های اول طبیعی بود، حالا به یک فکر مداوم در ذهن شما تبدیل شده است و لحظه‌ای رهایتان نمی‌کند یا با یادآوری زایمان دچار استرس شدید می‌شوید، لازم است از همین حالا با یک روان‌شناس مشورت کنید. خطر تجربه چنین ترسی در بارداری این است که بعد از تولد، با افسردگی بعد از زایمان همراه شوید و به‌شدت مختل‌کننده زندگی عادی است.
برای آن دسته از زنانی که هنوز باردار نشده یا بارداری قبلی سختی داشته‌اند و حالا ترس از آن تجربه را با خود به همراه می‌برند، کمک گرفتن از روان‌شناس ضرور است. درمان فوبی‌ها یا هراس‌ها بیشتر همراه با مشاوره روان‌شناس به دارودرمانی هم نیاز دارد که روان‌پزشک آن را تشخیص می‌دهد. فوبیا یا ترس مرضی در صورت درمان نشدن به دلیل توانایی اضطراب‌‎زایی شدید می‌تواند به اندازه‌ای در یک زن افزایش پیدا کند که تصمیم بگیرد خود را برای همیشه از بارداری و داشتن فرزند محروم یا به داشتن تک‌فرزند اکتفا کند.
 
درمان ترس‌های بیمارگونه یا مرضی به زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا بسته به وضعیت فرد، سابقه اختلالات قبلی، شرایط خانوادگی و جسمی و بسیاری موارد دیگر متغیر است. همه این‌ها دلایل مهمی برای این هستند که ترس‌های خود را جدی بگیرید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->